Training

Gangentraining, rechtrichten en een gezonde ontwikkeling

Wil je dat de gangen gescheiden worden, is je paard scheef of lukt het niet om goed te tölten?

Door mijn jarenlange ervaring kan ik je paard zo trainen dat het zich fysiek goed ontwikkelt. Je paard ontwikkelt zijn spieren gezond en gaat blij en pijnloos door het leven. Vaak zijn zo ook communicatieproblemen en zelfs blessures op te lossen.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat ik het paard eerst train,  en het vervolgens doorgeef aan jou, de ruiter. Zodat je niet alleen een goed getraind paard krijgt, maar ook weet hoe je het paard zélf goed traint en onderhoudt.

Jongepaardentraining met je paard én met jou

Wil je als eerste op je jonge paard zitten? Of wil je je jonge paard leren opleiden, maar weet je niet hoe je moet beginnen en heb je handvatten nodig?

Dan bied ik aan om het jonge paard samen met jou te leren hoe het als gezond functionerend rijpaard door het leven gaat. We doen samen het grondwerk, longeren, voor het eerst erop zitten, als handpaard mee naar buiten, voor het eerst naar buiten en leren sturen.

Zo wordt niet alleen je paard beter, maar kun je die verbetering ook vasthouden als onze training voorbij is!

Karin van der Poll: ‘De combinatie van het trainen en rijden van mijn jonge paard werkte heel goed. Susanna legde aan Ásti uit wat de bedoeling is, daarna aan mij en dan gaan we het samen proberen. Het voorkomt dat ik onduidelijke boodschappen aan mijn paard geef en maakt dat we snel vooruitgaan en, heel belangrijk, zowel paard als ik houden daarbij een goed humeur!