Over mij

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Ik ben Susanna Sonderen (1987), mijn passie is het lesgeven op IJslandse paarden en het trainen van paarden in opdracht. Daarnaast behandel ik paarden als Paardensportmassseur en volg ik de opleiding Osteopathie voor paarden bij het Vluggen Institute.

In het werk met paarden heb ik mijn hart gevolgd, omdat ik dit het allerleukst vind om te doen. Want naast de opleidingen die ik heb gevolgd om trainer/instructeur te zijn heb ik musicologie aan de UvA gestudeerd en schrijf ik zelf muziek.

Ik ben Centered Riding Instructeur Level 1, VIT en KNHS IJslandse Paarden Instructeur/Trainer ORUN en heb ik de Blom Riders Education afgerond, een opleiding gegeven door Yoni en Guy Blom, gericht op de biomechanica van het IJslandse paard. Met deze kennis kan ik je leren om het beste baasje voor jouw IJslander te zijn.

Verder rij ik natuurlijk zélf. En fok ik soms onder de stalnaam frá Stjarnabæ soms een veulen.

Inmiddels heb ik veel (jonge) IJslandse paarden met plezier getraind. Ik kwam erachter hoe belangrijk het is dat de ruiter betrokken wordt bij het proces van de training. Zodat het paard niet alleen getraind wordt, maar dat ook de ruiter het geleerde zelf met het paard kan (blijven) oefenen. Daarom combineer ik het trainen van het paard het liefste met het trainen van de ruiter .